- Popis
-
Detaily
Hrozny pro First Growth, sklizené v dubnu 2019, bylo fermentováno v a 9T uzavřený statický fermentor na 38 dní (fermentace trvající 11 dní předtím balíky byly překryty a zapečetěny). Tato prodloužená macerace vybízí struktura taninu a zvyšuje potenciál stárnutí. Po čase na slupkách víno byl lisován na 80% nových dubových barriques pocházejících z renomovaných bednářských podniků Saury Bordeaux, Seguin Moreau a D'Aquitaine. Víno bylo tehdy zrálo v dubu po dobu 18 měsíců, aby vytvořilo jemnozrnné třísloviny a vytvořilo a pevně strukturované víno s potenciálem ke zlepšení správným uskladněním více než 20 let.
Coonawarra je jednou z prvních a nejlepších australských vinařských oblastí s chladným klimatem. Vliv jižního tichého oceánu vystavuje region ještě většímu ochlazení kvůli sezónnímu vzestupu tmavě modrých vodních toků z Antarktidy. Tyto podmínky zajišťují prodlouženou dobu zrání pro vývoj intenzivní chutě s čistotou a sofistikovaností. GDD (Growing Degree Days) pro Coonawarru odrážejí tyto podmínky. Na 1492 GDD, tohle umisťuje region do podobného rozsahu jako Bordeaux. Vynikající kvalita hroznů, nejlepší francouzský dub a prodloužená macerace poskytují plnou chuť, komplexní a elegantní Shiraz.
- Další informace
-
Další informace
Země původu Austrálie Lahev zdarma Ne Obsah alkoholu (%): 14,5 Objem lahve (standard 0,75L) 0,75L Ocenění (body) Ne Vinařství Parker Estate Druh vína suché - Recenze
-