Pálava

Pálava

Pálava je tradiční a oblíbená odrůda moravských vín. Pálava je kříženec odrůdy bílého vína Tramín červený a Müller Thurgau. Hrozny pálavy jsou kónické, mírně křídlaté, šedočervené bobule mají poněkud oválný tvar a tuhou slupku. V chuti dominuje vliv Tramínu se svou kořenitostí. Pálava plodí pravidelně a sklizně jsou vyšší než u mateřského Tramínu. Hrozny této odrůdy dosahují velmi dobrou cukernatost a je možné získávat přívlastková vína vyšších stupňů. Charakter Pálavy je podobný vínům Tramínu, ale kořenitý charakter bývá menší. Charakteristika vín z odrůdy Pálava: aromatický projev je doplněn o dotek vanilky. Tradičně je vyšší množství kyselin než u Tramínu, proto vína z Pálavy působí harmoničtěji a příjemněji na konzumaci. Všeobecná charakteristika odrůdy Pálava: Zlatožlutá barva, tramínová vůně po růžích je doplněna tóny vanilky. Bílé víno pálava je všeobecně korpóznější, s nižším obsahem kyselin a dlouhou dochutí.

Nastavit sestupně

20 položek

Nastavit sestupně

20 položek