Letní festival bublinek
Sleva
Kompletní sortiment šumivý vín najdete zde: CHAMPAGNE, PROSECCO a SEKTY (Cremanty)
Nejlepší francouzský cremant    Co je to Cremant
Nejlepší francouzský cremant  

Francouzský sekt vyrobený tradiční metodou (tedy stejnou jako v Champagne), ale z jiného regionu než je Champagne. Vína trají minimálně 9 měsíců v lahvích. V současnosti můžete ve Francii najít Cremanty z Alsaska, Burgundska, Bordeaux, Limoux (Languedoc), Loiry, Die (Rhona) a Jury. Vína se však liší použitými odrůdami a tak i svým charakterem.

Sada 6 lahví špičkového Prosecca   Co je to Prosecco
Sada 6 lahví Prosecca  

Prosecco je šumivé víno ze severu Itálie, z oblasti Veneto. Nejkvalitnější vína pocházejí z oblasti  Cogliano- Valdobbiadene a jsou označovány DOCG. Běžnější, ale stále přijemné jsou vína kategorie Prosecco DOC. Na pomyslném vrcholu leží Prosecco Superiore di CARTIZZE. To vinaři mohou vyrábět na parcelách o rozloze pouhých 107 hektarů.

Cremant de Bordeaux
  Jaké odrůdy jsou v Proseccu
Cremant de Bordeaux   Základní odrůdou prosecca je Glera - dříve také označována jako Prosecco.. Její množství při výrobě vína však nesmí být nižší než 85 % celkového objemu. Pro zbylou část mohou být  také použity odrůdy Verdiso, Bianchetta Trevigiana, Perera, Glera Lunga, Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Grigio a Pinot Nero. 
Nejlepší Prosecco - Cartizze   Druhy Champagne 
Curtizze   Neročníkové (klasický, běžný styl), Ročníkové (jen ve vybraných - kvalitních ročnících), Růžové (buď vzniklé maceraci modrých hroznů nebo výjimečně smísením červeného a bílého vína z Champagne), Blanc de Blancs (víno pouze z Chardonnay), Blanc de Noirs (víno z Pinot Noir a Pinot Meunier)
Code rouge - šumivé víno jihu Francie   Řazení Champagne podle suchosti
Code rouge   extra-brut (extra suché - obsah cukru 3 až 6 g/l)
  brut (velmi suché – obsah cukru 6 až 15 g/l)
  extra-dry (obsah cukru 12 až 20 g/l)
  sec (suché - obsah cukru 17 až 35 g/l)
  demi sec (polosuché - obsah cukru 33 až 50 g/l)
  doux (sladké - obsah cukru více než 50 g/l)
Clairette - sladký sekt   Prosecco podle sladkosti
Clairette de Die   Brut – obsah cukru nižší než 12 g/l.
  Extra Dry – obsah cukru mezi 12 a 17 g/l.
  Dry – obsah cukru mezi 17 a 32 g/l.
  Demi sec – obsah cukru mezi 32 a 50 g/l.
   
   
   
   
Bublinky