Pinot Noir Las Pizarras - Errazuriz 2020

Pinot Noir Las Pizarras - Errazuriz 2020

Pinot Noir Las Pizarras bylo oceněno James Sucklingem jako 12. nejlepší chilské víno v TOP 100. 97 bodů James Suckling, 94 bodů Tim Atkin. Cílem pro toto Pinot Noir i další vína řady Las Pizarras bylo vytvořit jedinečná vína, která by mohla vyniknout vedle vín světové třídy a zároveň ukázat maximální potenciál oblasti Aconcagua Costa a jeho terroir. Název pochází z vysokého procenta metamorfované horniny, břidlice (španělsky „pizarras“), která se na usedlosti nachází. Díky filozofii Grand Cru - letité znalosti a mapování vinice - odhalily specifické parcely pro výrobu nejkompletnějších a nejkomplexnějších Chardonnay, Pinot Noir a Syrah.


„Las Pizarras Pinot Noir 2020 zobrazuje úžasnou rubínově červenou barva s fialovými odlesky. Má komplexní vůni, která evokuje šípky, chilská guava (murtilla), zralé třešně
a osvěžující tóny koření doprovázené lehkými tóny kávových zrn a ořechů. Na patře jsou červené ovocné tóny, které jsou následovány doteky koření a květin, zemitosti a bobulí spolu se sladkým kořením. Velmi dobře strukturované víno s příjemnou, křídovou texturou, která je věrná své identitě. Je elegantní a perzistentní na patře.

Odruda Pinot Noir
Doba archivace 20 let
Zrálo na Barriku
Barva červené
Ocenění 97
Země původu Chile
Vinařství Vina Errazuriz
1 995,00 Kč

Dostupnost: Skladem

Popis

Detaily

Pizarras Pinot Noir

Další informace

Další informace

Země původu Chile
Lahev zdarma Ne
Obsah alkoholu (%): 13
Objem lahve (standard 0,75L) 0,75L
Ocenění (body) 97
Vinařství Vina Errazuriz
Druh vína suché
Recenze

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').