Cantine Benvenuto
Vinařství Benvenuto se zrodilo z iniciativy Giovanniho Benvenuta , který se přestěhováním z Abruzza do Kalábrie do Francavilla Angitola uskutečňuje svůj sen o vytvoření vinařství využitím potenciálu zhodnocení půdy, která patřila jeho dědečkovi z otcovy strany. Neustálé odhodlání a zdokonalování agronomických a enologických technik umožnilo Cantine Benvenuto vyniknout kvalitní produkcí, která respektuje a nově interpretuje přírodní a kulturní charakteristiky území. |
Od pěstování až po vinifikaci se Cantine Benvenuto řídí jedním velkým závazkem: ochranou přírody. S ohledem na zvelebení území a respektování časů vnucených přírodou se společnost soustředí na péči o původní vinice a osvojuje si ekologické pěstitelské techniky s následným tradičním ručním sběrem v bednách a vyrábí vína se silnou osobností schopnou přinést stopu území, ke kterému do láhve patří: Zibibbo, Malvasia, Greco Nero a Magliocco jsou hroznové speciality, které byly po staletí vyjádřeny v zemi, která chválí silné chutě s jedinečnou chutí. |
VIDEO Manu a Matěj v Cantine Benvenuto |
KUPMETO |
VÍNA Z CANTINE BENVENUTO: | |||
ZIBIBBO | MARE | ORANGE | TERRA |
NÁVŠTĚVA ČT NA VINAŘSTVÍ | OSOBNÍ TIP MATĚJE RUPPERTA |