Archivní vína

Archivní vína

Archivní vína aneb vína, která dlouhá léta ležela ve sklepích či skladech a dnes jsou připravená k pit ve své ideální konzumaci. Zároveň vína, která jsou vhodná jako originální dárek nebo vína, která mají ještě značný potenciál k zrání před sebou. Potenciál k zrání je víno od vína odlišný, ale zjednodušeně vínu pomáhají k dlouhověkosti tři faktory: třísloviny, alkohol a cukr. Proto jsou často archivními víny mohutná vína založená na pevných a drsných tříslovinách, tak jak je tomu zvykem například v Bordeaux či Toskánsku. Ještě delší zrání však snesou sladká vína. Ať botryticky sladká - například Sauternes nebo fortifikáty - Portské nebo Vin doux naturel z Francie.

Nastavit sestupně

1-30 of 50

Stránka:
  1. 1
  2. 2

Nastavit sestupně

1-30 of 50

Stránka:
  1. 1
  2. 2