Vini Nicolis

Veneto - Amarone della Valpolicella * Valpolicella * Reciotto * Ripasso

Málokterý region Itálie má tak různorodé "image" jako právě Veneto. Je to oblast, která produkuje obrovská množství levných základních vín stolních vín a IGT vín s hektarovými výnosy výrazně přes 150hl/ hektar. Na druhou stranu je to tato identická oblast, která dala světu vína jako je Valpolicella a od ní odvozené Ripasso, Recioto a hlavně kultovní Amarone, které je pro celý region určitou vlajkovou kvalitativní lodí.

Vína z Nicolis  najdete zde..

Vini Nicolis

Vinařství Nicolis Angelo e Figli leží ve vesnici San Pietro v Carianu, v srdci oblasti Valpolicella Classico. Rodina Nicolis obdělává vinice o rozloze 20 hektarů již po mnoho generací. Z níže položených vinic se vyrábějí lehčí vína určená pro konzumaci v horizontu několika let. Z terasovitých vinic se produkují komplexnější Valpolicelly a Amarone. Počátek vinařství se datuje do roku 1951, kdy Angelo Nicolis přetvořil tehdejší rodinnou výrobu do formy skutečného vinařství. V současnosti vinařství provozují 3 synové zakladatele. Jednoznačně pokračují v produkci vysoce kvalitních vín při zachování tradic vycházejících z rodinné struktury vinařství. Giancarlo Nicolis se věnuje vinohradnictví a je garantem kvalitních hroznů na vinici. Giuseppe, enolog, má na starost celý proces vinifikace. Massimo řídí obchodní aspekty vinařství a vztahy se zahraničními a lokálními klienty. Jejich matka Natalia stále pomáhá vést rodinnou firmu, díky svým dlouhodobým zkušenostem.