Merlot - Russiz Superiore 2020

Merlot - Russiz Superiore 2020

Tmavě červená barva s granátovými tóny, vůně připomínající maliny, lesní jahodový džem a třešně namočené v alkoholu, svěží a ovocná s vanilkovými tóny.Chuť je svěží, ovocná a dlouhotrvající, přinášející přesně to, co slibuje vůně. Zde najdete více informaci o vinařství Russiz Superiore.

Odruda Merlot
Doba archivace 5 let
Zrálo na Barriku
Barva červené
Ocenění
Země původu Itálie
Vinařství Russiz Superiore
549,00 Kč
  • Objednejte 6 za 525,00 Kč kus a ušetříte 5%

Dostupnost: Skladem

Popis

Detaily

Apelace DOC Collio: Produkční oblast Russiz Superiorese nachází v obci Capriva del Friuli v Collio Doc. Nadmořská výška: od 80 do 200 metrů nad mořem.

Odrůda: Merlot. I když to není nativní odrůda, je Merlot součástí tradice Friulánského vína již dlouhou dobu. Poprvé zde tato odrůda byla vysazena v roce 1880.

Typ půdy: Kopcovitý terén Collio, vytvořený během období Eocénu je tvořen vrstvami pískovce a hlíny. Skální podloží tvoří vápenec a jíl, které byly kdysi dnem oceánu. Tyto půdy jsou propustné pro dešťovou vodu a dobře ji odvádějí, což způsobuje jen malou erozi a zabraňuje hromadění vody na povrchu.

Systém vedení révy: Guyot

Sklizeň: ruční

Vinifikace: Po sklizni byly hrozny macerovány v tancích z nerezové oceli a poté jemně vylisovány. Víno dále zrálo v malých dubových sudech dvanáct měsíců. Po nalahvování bylo uloženo dalších šest měsíců ve sklepě.

Alkohol: 13,5%

Další informace

Další informace

Země původu Itálie
Lahev zdarma Ne
Obsah alkoholu (%): 13,5
Objem lahve (standard 0,75L) 0,75L
Ocenění (body) Ne
Vinařství Russiz Superiore
Druh vína suché
Recenze

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').