Cigalus - sada 3 vín

Cigalus - sada 3 vín

Sada 3 vín Cigalus obsahují všechny barevné varianty vína z této usedlosti patřící Gerardu Bertrandovi. Všechna vína jsou vyráběna v souladu s bio vinařstvím. Obsahuje Cigalus blanc, rosé a rouge. Vína oceněná 90 body Wine Spectator a oceněná také jako nejlepší francouzský Cabernet na trhu v ČR.

Odruda
Doba archivace
Zrálo na Barriku
Barva
Ocenění
1 999,00 Kč

Dostupnost: Není skladem

Popis

Detaily

Cigalus blanc:

Víno z vinic ležících na jílu a vápenci. Je vyráběno na principech biodynamiky tak aby maximálně vyjadřovalo potenciál terroiru, z kterého pochází. Gerard Bertrand v tomto víně kombinuje tradiční vinařské postupy Francie s moderním stylem mezinárodně oblíbených odrůd. Sklizeň vína probíhá od 15 do 30 září. Nejdříve se sklízí sauvignon blanc, který vínu dodává svěží kyseliny. Následně pak hrozny Chardonnay, až dosáhnou plné zralosti. A nakonec přichází Viognier, které tradičně dozrává později. 70% vína fermentuje v nových francouzských dubových sudech, zbylých 30% v nerezovém tanku. Řízená teplota mezi 18° a 20° zachovává ve víně svěžest a ovocné aroma. Víno následně zraje 8 měsíců s častou "batonáží" - promícháváním v části zrající v sudech. Následně je víno zceleno, dále necháno zrát dohromady a následně nalahvováno. Světle žlutá barva se zelenkavými odlesky. Vůně plná bílých květů, citrusů společně s broskvemi, meruňkami a grepy s dotekem medu. Chuť plná ale jemná, stále si zachovávající svěžest. Jen malý nádec vanilky a tropického ovoce. Dlouhá svěží dochuť.

Cigalus rosé:

Špičkový zástupce moderních růžových vín z Languedocu. Novinka vinařství Gerard Bertrand, po červeném a bílém příchází i růžová varianta a to hned oceněná 90 body od Wine Spectator. Víno složené z Merlotu, Syrah a speciální lokální odrůdy Caladoc. Velké růžové víno z Jižní Francie. Víno z vinic ležících na jílu a vápenci. Je vyráběno na principech biodynamiky tak aby maximálně vyjadřovalo potenciál terroiru, z kterého pochází. Gerard Bertrand v tomto víně kombinuje tradiční vinařské postupy Francie s moderním přístupem k biodynamice - minimální vliv nepatřičných chemických a fyzických zásahů do procesu výroby vína. Barva intenzivně růžová. Ve vůni tóny bobulového červeného ovoce - rybíz a černý rybíz. Lehký dotek vanilky. V chuti je to mohutné a syté růžové víno. 

Cigalus rouge:

V Prague Wine Trophy 89 bodů a Prague Gold - Nejlepší francouzský cabernet 2x za sebou! Víno měsíce v Víno&Styl a 93 bodů!! Oceněn v Prague Wine Trophy titulem Prague Regional Champion a jako Nejlepší francouzský Cabernet sauvignon. Špičkový zástupce moderních červených vín z Languedocu. Jeden z vrcholů červených vín ve vinařském imperiu Gerarda Bertranda.  Víno z vinic ležících na jílu a vápenci. Je vyráběno na principech biodynamiky tak aby maximálně vyjadřovalo potenciál terroiru, z kterého pochází. Gerard Bertrand v tomto víně kombinuje tradiční vinařské postupy Francie s moderním stylem mezinárodně oblíbených odrůd. Sklizeň vína probíhá na počátku října ve chvíli kdy jsou hrozny ideálně zralé. Sklízejí se do velmi malých dřevěných beden, aby se hrozny nepoškodili. Macerace hroznů probíhá tradičním způsobem po dobu cca 20 dnů. Po té jsou cabernet a merlot zceleny dohromady a umístěny do nových 225L dubových sudů. Tam víno zraje minimálně 12 měsíců. Poté je nefiltrované lahvováno a dále v lahvi zraje před jeho finální expedicí. Intenzivní tmavá až černá barva. První fze vůně obsahuje výrazné černé ovoce. Po chvíli se objevují tóny koření a zrání na dřevě. Chuť velmi plná a komplexní se sametovými tříslovinami. Projevují se zde tóny z chutě - ostružiny, borůvky a švestky s lehkýmo dotekem máty. Dochuť ideálně harmonická a dlouhá. Doporučujeme láhev minimálně hodinu před konzumací otevřít.

Další informace

Další informace

Země původu Ne
Lahev zdarma nedefinováno
Obsah alkoholu (%): Ne
Objem lahve (standard 0,75L) Ne
Ocenění (body) Ne
Vinařství Ne
Druh vína Ne
Recenze

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').