Sada 6 vín - Top Morava

Sada 6 vín - Top Morava
Sada obsahuje 6 výběrových moravských vín. Prakticky to nejlepší, co momentálně můžete najít v našem sortimentu tuzemských vínařství. Jsou zastoupení Sonberk, Krásná Hora, Volařík, František Mádl, Trávníček & Kořínek, Baloun.
Odruda
Doba archivace
Zrálo na Barriku
Barva
Ocenění
Země původu Morava
1 570,00 Kč

Dostupnost: Není skladem

Popis

Detaily

Sada obsahuje těchto 6 vín:

Krásná Hora - Pinot Gris 2017

Rulandské šedé vytvořené exkluzivně na míru pro naší společnost. Oproti klasickému Pinot Gris z Krásné hory, obsahuje tato "rulanda" i 15% rulandského bílého nebo-li Pinot blanc. Tradiční plnosti ruladnské šedého tak dodáva eleganci, mineralistu, lehkost a další aromatický i chuťový rozměr. Ve vůni citrusové tóny, mineralita, lehký nádech meruněk a bílých květů. Celkově jemná, svěží ale plná aromatika. V chuti se snoubí plnost rulandského šedého s mineralitou, elegancí a jemností rulandského bílého. Kombinace citrusových tónů, lehké svěží kyseliny a velmi lehký dotek bílého pepře, grepu a pomela. Elegantní a plné moravské bílé víno

Velký Sonberk - Ryzlink rýnský 2012 VOC

Velmi bohaté víno se skvělým potenciálem. Zlatě zelenkavé barvy, na vůni včelí vosk až plást, náznak eukalyptu, máty, tóny svěží meruňky i výraz sušené papáji a maracuji, v očekávání petrolejových tónů; na patře ušlechtilost, plnost a medovost s náznakem botrytidy, šťavnatá kyselina, kompot, citrusová kůra, v chuti plnost bohatost, ale i kořenitost, pevnost a mineralita. Víno z velkého ročníku.

Volařík - Pálava pozdní sběr 2017

Pálava nabízí ve vůni explozi šťavnatého exotického ovoce – liči, guavy a marakuji. Díky vysokému stupni vyzrálosti hroznů a skvělé poloze viniční tratě je chuť plná, harmonická a v závěru lehce minerální.

František Mádl - Rulandské šedé pozdní sběr 2015

Květnatý buket je doprovázen aromatem jemné vanilky, přecházející do vůně dozrávajících lískových oříšků. Svěžest v chuti je dána příjemně vyváženými kyselinkami s projevem citrusových plodů.

Trávníček & Kořínek - Sauvignon 2016 VOC

Zářivě žlutá barva se zlatavými odlesky a velmi dobrá viskozita, vůně je čistá, intenzivní s tóny žlutého exotického ovoce, zvláště manga a citrusů. Chuť je pikantní, šťavnatá, řízná s velmi dobrou kyselinou a ovocným projevem. Závěr vína je velmi dlouhý se stopou minerality. Víno je vhodné k archivaci do roku 2018.

Baloun - Frankovka 2015 pozdní sběr

Víno se představuje rubínovou až purpurově červenou barvou s fialovými nádechy. Jeho vůně je výrazná, ovocná s kořenitými aromaty. Projevují se v ní tóny višní, červené papriky a peckovin. Chuť je teplá s kulatým tělem, jemnými kyselinami a nasládlou tříslovinou. Ovoce, které jsme cítili ve vůni, přechází v chuti do tónů kompotu a marmelády. Hodí se podávat k tmavým masům, zvěřině, výrazně kořenitým jídlům a sýrům se zelenou plísní.

Další informace

Další informace

Země původu Morava
Lahev zdarma nedefinováno
Obsah alkoholu (%): Ne
Objem lahve (standard 0,75L) Ne
Ocenění (body) Ne
Vinařství Ne
Druh vína Ne
Recenze

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').