Rivesaltes Domaine Casenobe 1971

Rivesaltes Domaine Casenobe 1971
Dlouhodobé zrání a archivace je jedna z nejúžasnějších vlastností vína. Ne každé víno však má potenciál zrát po dlouhá desetiletí. Ideální jsou mohutná vína z Bordeaux, ale vůbec nejdéle můžete archivovat vína sladká. Kombinace vysokého zbytkového cukru a vyšší úrovně alkoholu, tak jak je tomu u „Vin-doux-naturel„ VDN - sladkých vín z jižní Francie, umožňuje úspěšně a bez většího rizika archivovat a ochutnat vína, která svým věkem překoná mnohé z nás.
Apelace Rivesaltes definuje přírodní sladké víno (V.D.N.). Vyrábí se poblíž města Rivesaltes v Languedoc-Rousillon, přes velkou část Pyrénées Orientales. Apelace pokrývá 5 200 hektarů a produkuje kolem 127 000 hektolitrů ročně. Podnebí je jako v celém Roussillonu, středomořského typu. Území tohoto AOC protínají tři řeky, Agly, Têt a Tech, které nakreslily reliéf složený z teras a kopců, s různými druhy půdy: oblázky, žula, jíly a bahna a také břidlice.
Odruda
Doba archivace 100 let
Zrálo na Barriku
Barva
Ocenění
Země původu Francie
3 995,00 Kč

Dostupnost: Skladem

Popis

Detaily

Dlouhodobé zrání a archivace je jedna z nejúžasnějších vlastností vína. Ne každé víno však má potenciál zrát po dlouhá desetiletí. Ideální jsou mohutná vína z Bordeaux, ale vůbec nejdéle můžete archivovat vína sladká. Kombinace vysokého zbytkového cukru a vyšší úrovně alkoholu, tak jak je tomu u „Vin-doux-naturel„ - sladkých vín z jižní Francie, umožňuje úspěšně a bez většího rizika archivovat a ochutnat vína, která svým věkem překoná mnohé z nás.
Další informace

Další informace

Země původu Francie
Lahev zdarma Ne
Obsah alkoholu (%): Ne
Objem lahve (standard 0,75L) 0,75L
Ocenění (body) Ne
Vinařství Ne
Druh vína Ne
Recenze

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').