Ox Hardy wines

Ox Hardy Wines
"Jeden z legendárních příběhů australské vinařské historie se právě znovu zrodil. Mám podezření, že tato země nezažila znovu zrození  takového vinného rodokmenu, takové hloubky historie a takové čisté a nenucené velkoleposti od samotného uvedení samotného Hill of Grace v roce 1958." - Tyson Stelzer, květen 2019.
Andrew Hardy je jedním z nejuznávanějších a nejvlivnějších osob vinařského průmyslu v Austrálii. Pátá generace vinaře, je pra-pravnukem Thomase Hardyho – „otce jihoaustralského vinařského průmyslu.“ Andrew má 36 let zkušeností s výrobou vína v Adelaide Hills, Clare Valley, Coonawarra a McLaren Vale a pracoval především ve společnosti Petaluma. Vyráběl také víno v Kalifornii, Oregonu a Bordeaux a je členem správní rady Královské zemědělské a zahradnické společnosti Jižní Austrálie. Na Knappsteinu v Clare byl Andrew oceněn Warren Winiarski Trophy za „Nejlepší cabernet na světě“ a získal trofej za „Nejlepší australské červené víno“ za svůj Enterprise Cabernet. Byl také stěžejní při přijetí šroubového uzávěru v průmyslu. V roce 2018 se z podnětu svého kamaráda z děství – Jonathona Hesketha přetavit svůj nesporný talent v reálný a hlavně jeho vlastní business – a tak vzniklo Ox Hardy wines.
Andreawova vinařská filozofie, která je známá svým elegantním vinařským stylem, poutavým způsobem a náklonností k růžovým košilím a starým britským sportovním vozům, je nejlépe popsána jako minimalistická, díky níž může prosvítat kvalita vinice a jejích plodů.  Andrewovo dětská přezdívka „Ox“ dává stejnojmennému označení pro celé jeho vinařství a vína. OX Hardy
Když Thomas Hardy koncem 70. let 19. století koupil vinici Upper Tintara v McLaren Vale, předznamenalo to založení jedné z největších australských vinařských dynastií. Pod jeho správou rychle rostla a v jednu chvíli na místě žilo 360 obyvatel, kteří se starali o 700 akrů hroznů, všechny keřové révy a vyráběli hlavně fortifikovaná vína na export do Britského impéria. Dnes je malebný pozemek o rozloze 141 ha stále ve vlastnictví rodiny Hardy a skládá se z původních chráněných křovin a přibližně 45 ha vinic, včetně révy předků Shiraz, tisícileté výsadby Shiraz, Cabernet Sauvignon a Cabernet Franc. Pro Fortified se používá malé množství Touriga, Cinsault a Fiano a také Sauvignon Blanc z roku 1971.
Místo je také domovem původního vinařství Upper Tintara, které se přestalo používat v roce 1923 po smrti Thomase Hardyho. Původní gravitační design sklepů s břidlicovými fermentory byl vzorem pro mnoho vinařství v okrese včetně Kay Brothers a Wirra Wirra. V roce 2018 bylo víno poprvé po 95 letech vyrobeno opět v původních břidlicových otevřených fermentorech.
Zde najdete sortiment vín OX HARDY.