Sada 6 vín - Bordeaux 2015

Sada 6 vín - Bordeaux 2015

Sada 6 vín z Bordeaux ročníku 2015. Vybraná vína z kultovního, velkého ročníku, reprezentující různé oblastí a styly vinařské oblasti Bordeaux. I díky ročníků se jedná o vína nadstandardního potenciálu ke zrání, ale jsou překvapivě pitelná i nyní. Všeobecným projevem je plnost, mohutnost a šťavnatost. S trochou nadsázky – kdyby v Bordeaux byly všechny ročníky jako 2015, vína z Chile, Argentiny atd. by neměly nikdy šanci.


Ročník 2015 všeobecně: Je považován za jeden z nejlepších ročníků v Bordeaux od II. světové války – po boku 1947, 1961, 2000 2005 a 2010.  Velmi suchý průběh celého ročníku poskytuje velmi plná, koncentrovaná ale zároveň ovocná vína. Po sérii standardních, či dokonce podprůměrných ročníků, znamenal 2015 doslova a do písmene vzkříšení tohoto vinařského regionu. A to i cenově. Přičemž velká vína z tohoto ročníku ještě vůbec nebyla uvolněna na trh. Sada je bez dřevěné bedýnky, tu si ale můžete k sadě doobjednat.


Detailní popisy 6 vín v sadě viz níže:

Odruda Merlot a Cabernet sauvignon
Doba archivace 10 let
Zrálo na Barriku
Barva červené
Ocenění
Země původu Francie
2 228,00 Kč

Dostupnost: Není skladem

Popis

Detaily

Haut Médoc de Chateau Lagrange 2015 - nové víno z vinařství Chateau Lagrange - Saint Julien Grand cru classé. Jasně rubínová barva plná intenzity. Vůně výrazně odhaluje tóny svěžího bobulového ovoce, červeného rybízu a třešní. Lehká kořenitost, dotek medu a zázvorového chleba doplňují komplexnost vína. V chuti sametový nástup se svěžestí a decentními tříslovinami. 2015 je nejkomplexnější ročník tohoto vína (v porovnání s 2012 a 2013). Kombinuje ovocnou jadrnost červených plodů s kořenitostí a lehkou zemitostí.

Château Bois de Favereau - Bordeaux superieur 2015 -  jedná se o kvalitní barikové červené Bordeaux superieur v ročníku 2015, který má nadstandardní plnost, strukturu i potenciál ke zrání. Víno má temnou, koncentrovanou barvu, stále však ovocný charakter s elegantním projevem zrání na dubovém sudu a dotek kouře. Výborně pitelné. Dobře strukturované  a příjemné Bordeaux.

Château Haut Bicou 2015 – Bordeaux 2015  - je rodinným vinařstvím obhospodařujícím 13 hektarů v Salignac, 30 km na sever od Bordeaux. Původ usedlosti se datuje do 19. století. Vinařství funguje v režimu bio zemědělství. Červené Bordeaux se strukturou, vyrovnané a postupně se zakulacující. Dominantní Merlot dodává vínu ovocnost a svěžest na jedné straně, ale zároveň i divokost tmavých plodů. Merlot 85%, Cabernet sauvignon 10%, Cabernet franc 5%.

Château Beauvillage Médoc 2015 - klasický zástupce regionu Médoc z Bordeaux z levého břehu řeky Garonne v kultovním ročníku 2015. Víno tradičně odráží projev odrůdy Cabernet Sauvignon. Víno je silné s pevnou strukturou, ale zároveň i elegantní a více vrstevné. Ovocná chuť zrálých červených bobulových plodů je doplněná o dotek jemné koření, kouřovosti a elegantní třísla.

Château Morin - Saint Estephe 2015 - Kvalitní víno ze Saint-Estephe, dříve patřící do kategorie cru bourgeois,  s výborným poměrem ceny a kvality. Víno z malého vinařství (10,5 hektaru) ležícího v exkluzivní části Medocu - v Saint Estephe. Na tento typ vína má chateau Morin špičkový poměr ceny a kvality. Celkový charakter vína je překvapivě svěží, což je způsobeno netradiční dominancí (50%) odrůdy Merlot pro tento region (prakticky vždy dominuje Cabernet). V chuti se velmi příjemně projevuje ovocnost červených plodů bez výrazné drsnosti, divokosti a kořenitosti. Plně připravené k pití.

Château Laroche Joubert - Cotes de Bourg 2015 - výtečné červené víno z malého vinařství v Cotes de Bourg. Velmi intenzivní tmavá barva, vůně peckovitého ovoce, hlavně třešní, švestek, ostružin, borůvek. Tyto stopy se projevují v chuti s lehkým náznakem animozity. 

Další informace

Další informace

Země původu Francie
Lahev zdarma Ne
Obsah alkoholu (%): Ne
Objem lahve (standard 0,75L) 0,75L
Ocenění (body) Ne
Vinařství Ne
Druh vína suché
Recenze

Možná Vás zaujme i následující

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').