Châteauneuf-du-Pape Domaine Grand Veneur Vieilles Vignes 2015

Châteauneuf-du-Pape Domaine Grand Veneur Vieilles Vignes 2015

Jen ve výjimečných ročnících se vytváří vrcholné Chateauneuf-du-Pape z vinařství Domaine Grand Veneur ze starých vinic (vieilles vignes). Pokračování špičkových ročníků tohoto vína. Barva velmi tmavá, s hnědými až černými tóny. Vůně složená s tónů tmavého divoké ovoce (černý rybíz, zralé třešné). Ve vůni se kombinuje lehký nádech červeného ovoce s výraznějšími tóny zralého a divokého lesního ovoce včetně ostružin. Navíc doplněno podtónem lékoříce a ušlechtilého dřeva. Chuť intenzivní, plná s dominantní divkostí až animózními tóny. Typ Chateauneuf du Pape určeného k dlouhodobému zrání. Potenciál vína je více jak 20 let. Hodnocení Robert Parker 93 bodů. Wine Enthuasiast 95.

Odruda Grenache 50%, Mourvedre 40%, Syrah 10%
Doba archivace 30 let
Zrálo na Barriku
Barva červené
Ocenění 95
Země původu Francie
Vinařství Alain Jaume
1 999,00 Kč

Dostupnost: Není skladem

Popis

Detaily

Podloží z červeného jílu a oblázků. Složení odrůd: 50 % Grenache, 10%Syrah, 40 % Mourvedre. Výnos 30hl/hektaru. Macerace 18 až 21 dní. Víno následně zrálo 18 měsíců na bariku.
Barva velmi tmavá, s hnědými až černými tóny. Vůně složená s tónů tmavého divoké ovoce (černý rybíz, zralé třešné). Ve vůni se kombinuje lehký nádech červeného ovoce s výraznějšími tóny zralého a divokého lesního ovoce včetně ostružin. Navíc doplněno podtónem lékoříce a ušlechtilého dřeva. Chuť intenzivní, plná s dominantní divkostí až animózními tóny.
Typ Chateauneuf du Pape určeného k dlouhodobému zrání. Potenciál vína je více jak 20 let.

Další informace

Další informace

Země původu Francie
Lahev zdarma Ne
Obsah alkoholu (%): 15
Objem lahve (standard 0,75L) 0,75L
Ocenění (body) 95
Vinařství Alain Jaume
Druh vína suché
Recenze

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').