Ryba

Ryba

Jaké víno k rybě - jedno z klasických pravidel gastronomie říká, že k rybě musí být bílé víno. Není však také pravidlo, které by tak často bylo postaveno přímo na hlavu. Vždyť představte si kombinaci tuňáka v rajčatové pikantní omáčce a k tomu jemný sauvignon. To nefunguje. Přesto v drtivé většina úprav ryb a rybích pokrmů tak jak je známe v tuzemsku, se bílá případně šumivá a růžová vína hodí nejvíce. Samozřejmě čím je ryba hutnější a tučnější, tím přichází na řadu odrůdy a vína jako je Rulandské šedé či burgundské Chardonnay. A nesmíme zapomenout na fantastická růžová vína (například k lososu). A na druhou stranu čím je ryba jemnější, tím jí ideálně doprovodá vína na bázi sauvignonů, suchých ryzlinků či veltlínů. V neposlední řadě ryby a mořské plody doprovodá i šumivá vína, obzvláště pak minerální Champagne. A náš hlavní tip - Jak poznat skutečné dobré víno - Tabulka kvality ročníků vín z Moravy a celého světa.

 

Nastavit vzestupně

1 položek

Nastavit vzestupně

1 položek