Růžová vína

Růžová vína

Růžové víno je velmi populární fenomén posledních let. "Rosé sezóna začíná" , "Drink Pink" , "Růžové období je zde" - a jakýkoliv z těchto hesel evokuje začátek jara a období kdy se do našich sklenic, na naše a restaurační stoly dostávají růžová vína. I přes značný nárůst obliby růžových vín u nás za posledních 10 let, stále máme oproti tradičním zemím západní Evropy co dohánět. Vždyť i v samotné Francii se od jara po počátek podzimu na restauračních zahrádkách nepije nic jiného než růžová vína (s výjimkou piva a minerální vody samozřejmě). Většímu rozšíření růžových vín u nás napomáha i správným přístup mnoha tuzemských vinařů, kteří pochopili, že modrých odrůd vytvoří spíše kvalitní víno růžové než červené. Není však jen jeden univerzální druh růžového vína - lehký, ovocný, svěží a..tečka. Škála těchto vín je podstatně širší. Už v barvě od prakticky bílého po sytě koncentrovanou barvu, která se blíží moravskému červenému ve slabším ročníku. Ve vůni od lehkých letních malin po syté koncentrované pomeranče a další citrusy doplněné výraznou kořenitostí. A chuť se také rozkládá od něžných svěžích ovocných tónů malin a jahod až po "velké kluky" - koncentrované růžové vína s kořenitostí a tříslovinami, které vás ideálně doprovodí i k masitým pokrmům. Vyhlášené oblasti pro růžová vína jsou Provence a jižní Rhôna s Languedocem

Nastavit sestupně

1-30 of 33

Stránka:
  1. 1
  2. 2

Nastavit sestupně

1-30 of 33

Stránka:
  1. 1
  2. 2