Hovězí

Hovězí

Hovězí maso je ideální typ pokrmu k vínu. Jeho škála je však velmi bohatá. Ke steaku oceníme jiné víno než k domácímu guláši. Platí pravidlo, že ve finále je nejdůležitější způsob přípravy a koření. Ke špičkovým steakům na grullu, z argentinského masa apod., s minimem omáček a příloh se ideálně hodí silná, výrazná a tříslovinová vína. Nebojme se vín i s více jak 14% alkoholu nebo na druhou stranu velkých vín z Bordeaux či Toskánska. Jasnou volbou jsou zde vína z Argentiny a Chile, Malbec a Cabernet, případně Carmenere. K jídlům jako je hovězí po burgundsku, tradiční český guláš apod. se na druhou stranu hodí vína jemnější na třísloviny ale s vyšší kyselinou. Proto můžeme šáhnout po Pinot Noir a vlastně celém Burgundsku, ale nemusíme se bát ani moravských červených vín. A k hovězí pečeni či výraznějším úpravám hovězího s kořením, šáhneme například po Syrahu či moravském Zweigeltrebe.

Nastavit vzestupně

3 položek

Nastavit vzestupně

3 položek