Meursault 1er Cru Les Charmes - Louis Jadot 2018

Meursault 1er Cru Les Charmes - Louis Jadot 2018

Jedinečné bílé víno z Burgundska kategorie 1er Cru. Vrcholný představitel apelace Meursault - krále burgundských bílých vín v kategorii Premier Cru. Barva světle žutá, vůně kombinující tóyn bílých květů s medem a dotekem vanilky. Kulaté a plné víno v chuti. Elegantní projev se drží až do závěru. Vinice leží na jih od vesnice Meursault uprostřed planiny mezi Puligny-Montrachet a Meursault. Podloží vápencové, velmi kamenitá a písčitá půda. Sklizeň probíhá ručně, fermantace alkoholová i malolaktická je prováděna v dubových sudech, kde víno následně zraje až 15 měsíců. 95 bodů James Suckling a stříbrná medaile (2.místo) v testu Meursault v Wine and Degustation.

Odruda Chardonnay
Doba archivace 15 let
Zrálo na Barriku
Barva bílé
Ocenění 95
Země původu Francie
Vinařství Louis Jadot
2 099,00 Kč

Dostupnost: Není skladem

Popis

Detaily

Vrcholný představitel apelace Meursault - krále burgundských bílých vín v kategorii Premier Cru. Barva světle žutá, vůně ombinující tóyn bílých květů s medem a dotekem vanilky. Kulaté a plné víno v chuti. Elegantní projev se drží až do závěru.
Vinice leží na jihod vesnice Meursault uprostřed planiny mezi Puligny-Montrachet a Meursault. Podloží vápencové, velmi kamenitá a písčitá půda. Sklizeň probíhá ručně, fermantace alkoholová i malolaktická je prováděna v dubových sudech, kde víno následně zraje 12 až 15 měsíců.

Další informace

Další informace

Země původu Francie
Lahev zdarma Ne
Obsah alkoholu (%): 13
Objem lahve (standard 0,75L) 0,75L
Ocenění (body) 95
Vinařství Louis Jadot
Druh vína suché
Recenze

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').