Dezerty

Dezerty

Sladké zákusky jsou většinou vnímány jako jako sladká tečka na závěr večeře. Ale většinou si je nespojujeme s možností pít k nim víno. A přitom existuje široká škála vína, která se ideálně hodí a dokonce ještě zvýrazňují chuť ať vánočního cukroví nebo sladkých dezertů. Ať se jedná o tradiční vanilkové rohlíčky, dorty, zákusky či dezerty s krémy ba dokonce založené na čokoládě, lze najít víno, které je ideálně doplní. K lehčím zákuskům či cukroví se hodí Sauternes nebo Saint Croix du Mont. Na druhou straně k čokoládovým a sytým dezertům se ideálně hodí Rasteau rouge nebo Maury.  K tradičním italským sušenkám Cantuccini ale také k dezertu s ořechy nebo rozinkami se hodí italské Vino Santo. A určitá střední cesta, ke créme brulée nebo jiné vanilkovo či krémové dezerty - Rasteu doré.

Nastavit vzestupně

2 položek

Nastavit vzestupně

2 položek