- Popis
-
Detaily
Tři vrcholná vína tří nejlepších italských regionů za cenu menší než velkoobchodní.
Piemonte - Barolo Serralunga - Azienda Rivetto:
Narozdíl od tradičních Barol, je tento vzorek příjemně pitelný i jako mladší víno, protože třísloviny nejsou tak agresivní a celkově charakter vín je více ovocný. Stále se však jedná o mohutné Barolo, krále červených vín oblasti Piemonte. Jako všechna Barolo, i toto zrálo více jak 3 roky, v tomto případě na slavonském dubu. 90 bodů Decanter.Piemonte - Barolo riserva Leon - Azienda Rivetto:
Špičkové italské červené víno z regionu Piemonte. Víno zrálo celkově 5 let ve vinařství z čehož 6 roky v dubových sudech. Speciálně vybraná partie Barola Rivetto ukazuje to nejlepší, co toto víno může nabídnout. Obrovský potenciál ke zrání. Tmavě rudá barva s purpurovými odlesky. Aroma s dotekem růžového květu. Plné a strukturované víno, vyrovnané ale ještě s velmi dlouhým potenciálem ke zrání ke svému vrcholu.Toskánsko - Brunello di Montalcino - Talenti:
Víno z 2-hektarové vinice je unikátní použití speciálního klonu Sangiovese, který se ideální hodí k podmínkám panujícím na vinohradu. Toto víno je vytvářeno jen v nejlepších ročnících. Navíc zraje po delší dobu v dubových sudech. Nabízí plnou rubínovou barvu, velmi komplexní a bohatou skladbu tónu zralého červeného ovoce kombinující plnost a koncentraci s projevy sušeného ovoce, doteku dřeva a tónu višní. Plné, velmi strukturované víno s dlouhou dochutí, dekantace nutná. Odrůda: Sangiovese 100%.Veneto - Amarone della Valpolicella - Nicolis:
Klasické Amarone vytvořené tradiční metodou sušení sklizených hroznů v drobných bedýnkách po dlouhou dobu. Tím hrozny a víno z nich vytvořené získávají na na koncentraci. Intenzivní temná barva, vůně nabízí čerstvou vůni vyzrálého ovoce s tóny čokolády. Na patře je kulaté a plné s velmi intenzivní ovocnou chutí a měkkými tříslovinami. Velmi dlouhé v závěru. Víno se umístilo v Prague Wine Trophy na 2. místě mezi všemi testovanými Amarone s tím, že oproti vítězi mělo výrazně příznivější poměr ceny a kvality.Veneto - Amarone della Valpolicella Ambrosan - Nicolis:
Co jsou to vína AMARONE: Specialita severní Itálie. Technologie připomíná vzdáleně vína slámová, ale výsledkem jsou vína suchá nebo s jen mírně zvýšeným množstvím zbytkového cukru. Vždy však mohutná, s velkým množstvím alkoholu, ale plná a vznešená. Samotný princip spočívá v pomalém sušení sebraných hroznů v dřevěných ošatkách v dobře větraných místnostech po dobu cca 3 měsíců. Následná fermentace i macerace jsou velmi pozvolné a trvají alespoň měsíc.
Víno pevné, tělnaté ale elegantní a živoucí. Inzentivní barva s temně fialovým nádechem. V chuti suché a bohaté, výrazné ale delikátní. Široká škála vůní od květinových přes zralé ovoce se znatelnými dotekem podzimních tónů a kůže.Toskánsko - Chianti Classioc Gran Selezione - Bibbiano:
Vigna del Capannino- vrcholné Chianti Classico Gran Selezione z malého vinařství - velmi omezené množství. Kategorie Gran Selezione je nově definovaný vrchol vín z Chanti, stojící ještě nad úrovní dřívějšího riserva (to stále existuje). Ocenění vína - James Suckling 94 bodů a 93 bodů Prague Wine Trophy - regional Champion = nejlepší Chianti v ČR. Gran Selezione je nová nejvyšší kategorie Chianti classico,které je v hierarchii výše než riserva. Toto víno z vinice "Vigna del Capannino" , která dala vínu i název, zrálo 15 měsíců ve slavonském bariku, následně 6 měsíců ve francouzském bariku (Aliier a Nevers) a nakonec ještě 4 měsíce v lahvích. - Další informace
-
Další informace
Země původu Itálie Lahev zdarma Ne Obsah alkoholu (%): Ne Objem lahve (standard 0,75L) Ne Ocenění (body) Ne Vinařství Velká Itálie Druh vína suché - Recenze
-