Sada 6 vín - František Mádl

Sada 6 vín - František Mádl

Sada obsahuje 6 vybraných vín z vinařství František Mádl na základě naší letošní cesty po jižní Moravě a návštěvě tohoto vinařství - detaily najdete ZDE. František Mádl je tradiční rodinné vinařství z Velkých Bílovic, vyhlášené svou rulandou a také etiketami s "domečkem." Škála zajímavých vín je však podstatně širší. Zde výběr toho, co nejvíce zaujalo nás.


Set vín obsahuje jak naprostou klasiku od Mádla - Rulandské šedé v kabinetu a pozdním sběru, tak vína možná méně očekávaná, ale o to lépe vyznívající na přímé degustaci - třeba Müller Thurgau jakostní 2014 (porazil i favorizovaného MT 2015 kabinet. Objevem roku je rozhodně cuvée Beton, to stojí za ochutnání. Důkazem, že i na Moravě mohou vzniknout kvalitní červená vína a zároveň se na ně nemusí spěchat je Frankovka. A ná závěr opět jedna klasika - Sauvignon pozdní sběr.

Odruda různé
Doba archivace
Zrálo na Barriku
Barva
Ocenění
Země původu Morava
Vinařství František Mádl
1 095,00 Kč

Dostupnost: Není skladem

Popis

Detaily

Tato sada 6 vín z vinařství František Mádl obsahuje tato vína:
Müller Thurgau 2014 jakostní

Svěží a minerální "milerka" od Františka Mádla. Z ročníku 2014 dokázalo toto víno vytěžit maximum a nyní je díky své říznosti, ovocnosti a šťavnatosti na vrcholu. .

Rulandské šedé 2014 kabinet

Lehce květnatý buket je doprovázen aromatem citrusů a dozrávajících lískových oříšků. Svěžest v chuti je dána příjemně vyváženými kyselinkami s projevem citrusových plodů.

Rulandské šedé 2013 pozdní sběr

Květnatý buket je doprovázen aromatem jemné vanilky, přecházející do vůně dozrávajících lískových oříšků. Plná a šťavnatá chuť kombinuje plnost a ovocnost středně zralého cistrusového ovoce.

Cuvée Beton (SVG + Pálava) 2015 polosuché

Novinka ve vinařství Františka Mádla využívající nové betonové nádoby zvané vajíčko respektive tvaru velkého vejce. To má výhodu ve své pórovitosti a chlazení rovnou zabudovaného do pláště nádoby. Samotné víno je kombinací Sauvignon z 85% a Pálavy z 15%. Minerální, ovocné a šťavnaté víno, které je velmi pitelné, příjemné a elegantní. Navíc za velmi rozumných cenových podmínek. Náš cenový tip.

Sauvignon 2014 pozdní sběr

Odrůda Sauvignon pozdní sběr od Františka Mádla z Velkých Bílovic. Tato odrůda je nositelem rodinné tradice. Víno se snaží získávat co nejšetrnějším způsobem podobně jako ve vyhlášených oblastech Francie.Výsledkem je neagresivní, harmonické víno s jemným buketem listů černého rybízu a černého bezu.

Frankovka 2011 pozdní sběr

Frankovka v pozdně sběrové variantě patří ke špičce tuzemských červených vín nezrajících na bariku. Toto víno je překvapující svojí hloubkou, intensitou, příjemnými tříslovinami a lehkou kyselinkou.

Další informace

Další informace

Země původu Morava
Lahev zdarma nedefinováno
Obsah alkoholu (%): Ne
Objem lahve (standard 0,75L) Ne
Ocenění (body) Ne
Vinařství František Mádl
Druh vína Ne
Recenze

Možná Vás zaujme i následující

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').