Sada 6 vín - Tour de Bordeaux

Sada 6 vín - Tour de Bordeaux

Sada 6 vín z Bordeaux a Graves - výběr cenově dostupných vín z oblasti Bordeaux a podoblasti Graves založených na odrůdách Merlot a Cabernet sauvignon. Vína z různých vinařství, různých částí Bordeaux a různých stylů. Vína zrající na dubových sudech i v nerezových tancích. Reprezentují odlišné styly vín tohoto věhlasného regionu. Navíc za dostupné ceny. 


Detailní popisy 6 vín v sadě viz níže:

Odruda Merlot a Cabernet sauvignon
Doba archivace 10 let
Zrálo na Barriku
Barva červené
Ocenění
Země původu Francie
1 360,00 Kč

Dostupnost: Není skladem

Popis

Detaily

Beau Rivage - Bordeaux - Jedna z předních značek standardního červeného Bordeaux. Snadno pitelné červené víno z Bordeaux. Vyrovnaný poměr odrůd Cabernet a Merlot. Sytá červená barva, pevné třísloviny.

Beau Rivage Premium  - Bordeaux superieur  - Výběrové víno řady Beau-Rivage" zrající na bariku. Francouzská odpověď na vína nového světa z Chile, Argentiny, Kalifornie atd. Špičkový zástupce základní řady vín Beau-rivage. Toto víno je označováno jako reserva zrající minimálně 12 měsíců na bariku. Tím se podpořila již tak pevná struktura tříslovin, kterou jsou decentně doprovázeny tóny zralého ovoce. Velmi plné víno. Odrůdy: Cabernet Sauvignon 70 %, Merlot 25 %, Cabernet franc 5 %.

Château Haut Bicou  – Bordeaux   - Tradiční Bordeaux, kterému se ve Velké Británii (a to včetně James Bonda) neřekne jinak než "claret" - Víno reprezentuje tu nejlepší tradici červených vín tohoto regionu. Oko potěší barvou českých granátů, dobrou ovocnou strukturou (rybíz, ostružiny, tmavé třešně, lesní maliny) s jemnými tříslovinami. Odrůdy: 41 % Merlot, 41 % Cabernet Sauvignon, 18 % Cabernet Franc.

Château David Beaulieu - Bordeaux superieur  - Špičkový zástupce vín apelace Bordeaux superieur z ročníku 2016 s převahou odrůdy Merlot. Vinice o rozloze 20 hektarů situovaná v blízkosti městečka Libourne porodila pěkné hrozny. Víno ukazuje sílu a dravost. Je plné a bohaté. Chuť je dobře vyrovnaná, ovoce perfektně nadávkované, taniny padnou dokonale.

Château Bois de Favereau - Bordeaux superieur - Zástupce nejčastější a lze říci i nejběžnější apelace – Bordeaux superieur – vystřelil ročník 2016 o několik kvalitativních pater výše. Koncentrace, plnost, mnoho vrstevnost. Opakovaně si budete prohlížet etiketu, zda to opravdu není víno prestižnější apelace. Jedná se o 60% Merlot, 30% Cabernet sauvignon a 10% Cabernet franc. Víno fermentovalo v nerezovém tanku, následné 1 rok zrálo v dubových sudech Vůně červeného ovoce a květin, středně zralé tóny. Chuť vrstevnatá, na jedné straně plné třísloviny ročníku 2016, na druhé šťavnaté tóny zralého ovoce. Merlot se prostě nezapře. Jeden z nejlepších projevů apelace Bordeaux superieur vůbec.

Château Chanteloiseau - Graves  - nabízí šťavnatou strukturu plnou malin, rybízu a ostružin. Oslovuje svou finesoum jemností a dokonalou připraveností k pití.

Další informace

Další informace

Země původu Francie
Lahev zdarma Ne
Obsah alkoholu (%): Ne
Objem lahve (standard 0,75L) 0,75L
Ocenění (body) Ne
Vinařství Ne
Druh vína suché
Recenze

Možná Vás zaujme i následující

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').