Sada 3 vín - Maison Jadot - burgundské tipy

Sada 3 vín - Maison Jadot - burgundské tipy

Sada tří zajímavých burgundských vín z vinařství Maison Louis Jadot. Lahve jsou baleny v dřevěné dárkové krabici.


Ladoix 2015 - Louis Jadot - Víno z ne příliš známé burgundské apelace sousedící s Aloxe-Corton. Bohatá a intenzivní vůně plná tóny višní, švestek a lehké kořenitosti. Živoucí víno, elegantní, s rovnováhou mezi plnou chutí a zakomponovanými tříslovinami. Postupně se v chuti objevují tóny čerstvých kávových zrn, třešní a čerstvých fíků. Dlouhá dochuť s kořenitým dotekem


Auxey Duresses- Louis Jadot 2016 - Červené burgundské víno Auxey-Duresses. Vinice je orientována na jih-jih/východ v nadmořské výšce mezi 260 a 360 m. Produkuje červené i bílé osázené na těchto půdách, které jsou složeny převážně z opuky - vhodné pro Chardonnay - a jílu - vhodné pro Pinot Noir. Hrozny nesou malé tmavě červené bobule. Macerují v otevřených kádích po dobu 4 týdnů a pomáhají tomuto jemnému terroiru odhalit se. Vína zrají 18 měsíců v dubových sudech. Rubínová, nijak tmavá barva. Stále hodně čerstvá, mladistvá a pikantnější vůně. Ovocnost spíše červená do třešní s linkou černého rybízu, decentně pěkně zakomponované dřevo, typické, vybalancované a veskrze příjemné. Suché, šťavnaté, středně plné, sladší zralé třešně, něco svíravosti a jemnozrnných tříslovin, slušná struktura, snadno pitelné a delší.


Fixin - Louis Jadot 2015 - Fixin z vinařství Louis Jadot je výrazné, plné víno založené na struktuře bohaté na třísloviny. Ta je doprovázena svěží kyselinou, která společně s ovocnou složkou vína vytváří elegantní rovnováhu. Víno má značný potenciál ke zrání.


Obrázek je ilustrační (vyobrazené lahve).

Odruda
Doba archivace 4 roky
Zrálo na Barriku
Barva
Ocenění
Země původu Francie
Vinařství Jadot-Vánoce
2 100,00 Kč

Dostupnost: Není skladem

Popis

Detaily

Maison Louis Jadot je jedním z nejznámějších vinařství v Burgundsku. Tradiční producent vína datuje svou historii do poloviny 19. století. První vinici dokonce koupila rodina Jadotů již v roce 1826. V současnosti vlastní 220 hektarů napříč apelacemi celého Burgundska včetně Beaujolais. Většina z nich pak patří do špičkových kategorií Premier a Grand cru. Celkově v portoliu vinařství Maison Louis Jadot najdeme přes 120 druhů burgundských vín. Ty již třetí století zdobí stoly těch nejprestižnějších restaurací světa, stejně jako domácí sbírky milovníků vína. Strategie pro každé víno je však neustále stejná.

Další informace

Další informace

Země původu Francie
Lahev zdarma Ne
Obsah alkoholu (%): Ne
Objem lahve (standard 0,75L) 0,75L
Ocenění (body) Ne
Vinařství Jadot-Vánoce
Druh vína suché
Recenze

Štítky produktu

Štítky oddělujte mezerou. Víceslovné uzavřete v apostrofech (').